Nu har kylan verkligen kommit. Brrr. så kallt är det. Jag har inte riktigt vant mig vid det än. Som vanligt tycker jag att omväxlingen i temperatur händer alldeles för snabbt
Servera köttfärslimpan med potatis, gräddsås, haricots verts, pressgurka och rårörda lingon. Forma köttfärsen till en limpa och lägg i en smord, avlång sockerkaksform som rymmer ca 1 ½ liter. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min bredvid köttfärslimpan. 600 g köttfärs. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Köttfärslimpa. 600 g köttfärs 140 g tärnat bacon 1 gul lök 3 ägg 1 tsk salt 1 krm svartpeppar hackad bladpersilja Pressgurka
Köttbullar med svampsås. 500 gram nötfärs. 1 finhackad gul lök. 1 ägg. hackad färsk persilja. ½ - 1 msk chiliflakes (tänk på att det blir väldigt starkt med den större mängden