Fylldfläskfilé. Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilé med gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn
Skär ett djupt snitt på längden efter hela filén och vik upp den. Krydda filén och lägg på röran. Lägg på ett ugnssäkert fat eller form i ugnen på 200 grader. 1 fläskfilépå 600 g
Lägg skinkskivorna påfläskfilén och bred sedan ut fyllningen ovanpå. Precis som aztekerna kombinerar denna rätt chili och choklad i fyllningen av fläskfilén
Fördela skinkan omlott ovanpåfläskfilén, och sedan mozzarellaskivorna. Välj någon typ av rökt "finskinka" som prosciuotto eller serrano och satsa på färsk basilika i stället för torkad
) Receptet påfläskfilén är eget hittepå och god var även den. Vi har ju en ganska bra bit att köra tur och retur så det är ju ingen utflykt som vi bara gör sådär på en höft, speciellt om man som vi inte heller är ägare av egen bil
Att banka ut fläskfilé, lägga på en god fyllning (gärna med ost) och sedan rulla ihop innan köttet tillagas - det är ett relativt enkelt och bra sätt att få smak på det ganska snälla köttet
När potatisen blivit mjuk i ugnen tar man ut den och lägger påfläskfilén. Häll på grädden. Ta ur filén ur stekpanna och häll på crème fraîche och färskosten
Vi åt detta som förrätt påpåskafton. Placera varje rulle på en lite bädd av blandad sallad. Laxrullar till förrätt (4 personer) 8-12 skivor rökt lax (beroende på storleken) 1 dl Philadelphia cream cheese 2 msk finriven pepparrot 1 dl räkor, skalade och hackade 2 msk gräslök, finhackad 1 salladslök, finhackad 1 msk citronsaft flingsalt och svartpeppar blandad sallad, dillkvistar och citronklyftor till serveringen Blanda cream cheese ,ed pepparrot, gräslök, salladslök, hackade räkor och citronsaft, Smaka av med salt och peppar. Lägg 2-3 laxskivor omlott på varandra
Lägg tomater, mozzarella och basilikapå filén. Tryck till fyllningen och rulla ihop fläskfilén. Sätt ugnen på 175 grader. 25 minuter tills den nått en innertemperatur på 68 grader. 600 g fläskfilé
Blanda samman allt och låt sjuda under lock på svag värme i ca 5-10 minuter. 1. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och fräs dem några minuter i en stor gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.