I helgen när jag satt och surfade på Facebook dök det plötsligt upp ett sponsrat inlägg från Företaget Belvita med en video som gjorde reklam för deras frukostkex
Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Då finns ju tiden för att bulla upp med att möjligt gott, mysa med tända ljus (japp behövs i det här höstvädret), snegla i morgontidningen och såklart planera dagens aktiviteter, sådant man bara har tid med då och då på helgerna annars
Överraskade familjen med pannkakor till frukost idag. Frukostförslag ca. De är lite skörare att vända i stekpannan, men med ett bra stekjärn och en bra och bred stekspade, så går det galant
Så idag blev det en billigare hemlagad och kryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. I helgen blev det faktiskt lite krogen för hela slanten med ett besök på Jimmys Steakhouse i Stockholm
Varför inte en snabb och god frukostmed ditt egna bake-off bröd. Frukosten är serverad. Sedan är det bara att ta fram precis så många frallor man vill ha, tina upp brödet, pensla och toppa det med valfri topping och baka av i ugnen
Men om man blandar det med lite söta morötter och palsternacka så får man också den där goda salta smaken tillsammans med den lite sötare smaken från rotfrukterna och det blir riktigt riktigt mumsigt
Ha i löken och vitlöken och låt det fräsa med tills det mjuknat. Smaka av med salt. Vi gjorde den både vegetarisk och vegansk och använde quornfärs och kokosmjölk, men man kan ju enkelt byta ut det mot valfri färs och grädde om man vill
Jag åt pannkakorna med lättkesella som jag blandade med stevia strö och vaniljextrakt/vaniljessens. Mixa alla ingredienser utom jordgubbarna med en stavmixer
12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på riset och låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.