Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Nu har jag testat att baka surdegsbröd med hjälp av Kronjästs jästmix. Jag använde mig av ett av recepten som finns på jästpåsen och är nöjd med resultatet - ett gott och saftigt bröd med härlig yta
Så här efter jul- & nyårsfirandet verkar det som många slagit in på en hälsosammare bana. gymmet är överfullt & man hör folk prata om olika dieter & levnadssätt i allmänhet
Det är sant. Jag har för första gången bakat surdeg här hemma och lyckats nåt så otroligt bra, att detta känns som jag kommer göra detta varje lördagshelg, när det vankas brödfrukost
Jag fick nyligen en förfrågan från Whiteaway att testa en hushållsprodukt från deras sortiment. Vi har länge sneglat på en brödbakmaskin så varför inte ta tillfället i akt att testa en sådan tänkte jag
Det finns mängder av olika recept på hur man startar en surdeg. Jag har valt att dela med mig av ett receptet som jag själv testat och tycker fungerar bra
Jag har minne från då jag var liten av min mammas tekakor som var otroligt goda. Dessa påminner om dem men jag har försökt öka på mängden fiber genom att både använda havregryn och havremjölk
MÅNDAG & RIMBOBULLAR. RABARBER & ÄPPLEPAJ. Förra veckan satte jag en surdeg från grunden. Jag och yngsta familjemedlemmen (inte hunden) kallar den för sure Sture
Jag har på senare tid experimenterat en hel del med glutenfri surdeg. Orsaken till att jag bakar så extremt mycket just nu är delvis för att glutenfri bakning såklart intresserar mig, men det är också frågan om recept som ska komma med i min nya bok (om de blir bra)
Dags för lite thai på burk igen och idag blev det test av Mrs Cheng´s Thai Massaman Curry. Vi använde en hel fläskfilé och jag la även till en burk bambuskott och en extra burk kokosmjölk för att få lite mer sås och mindre hett
Igår bakades surdegsbröd här hemma. Men på fuskvis. Jag hade nämligen köpt en sådan burk med surdeg. Lite roligt att experimentera med olika brödsorter, tycker jag
Igår fick vi nöjet att uppleva nyöppnade Ristorante Bellora här i Göteborg. Vi gjorde så klart skäl för vårt namn och klämde i oss en smaskig avsmakningsmeny
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.