Skala potatisen och skärden i skivor. Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. 1muskotnöt, riven. 1prästost, riven, mager. 14 person(er) Ingredienser 750 g potatis, Asterix 4 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 1 krm muskotnöt, riven 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 dl prästost, riven, mager1. Sätt ugnen på 225°. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisenär mjuk
Okej de blev inte lika rena som om man skrubbat dem för hand, men vem orkar det när det är kilovis. Berra blängde lite på all färskpotatis och tog sedan fram högtryckstvätten och tvättade dem a la Moberg
En helg när livet ärsådär underbart att leva. Ni anar inte vilken otrolig rolig helg jag har haft. Midsommarafton i fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kring midsommarstången, lekar med skratt som får en att kikna, dans långt in på natten och ett iskallt morgondopp i det blå
Frugan är grymt duktig på kalla såser, dressingar och vinegretter. Testa så får ni en smakupplevelse. Härär två magiskt goda såser till kebab eller grillat
Under vintern har det blivit mycket soppa som serverats, men det känner vi inte alls för vid dennatiden på året, även om det inte riktigt känns som någon högsommar än (just som jag skriver detta så börjar det falla droppar av modell XL utanför fönstret
Jag vet att januari för många ären månad av späkning och att plånboken kan vara tunn efter jul- och nyårshelgerna, men jag kan inte riktigt begripa varför allt skulle bli bättre av att man prioriterar ned maten
Inget ont om den, men det lär finnas allergiker som inte tål solrosolja, mendäremot olivolja. Jag pratade med signore Gattimondo för några veckor sedan, och fick då veta att parmesakrämen kommer i en variant med högkvalitativ olivolja i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.