Rätten blev i slutändan friteradsötpotatismed rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Salta, peppra och stek i rikligt med rapsolja, så att de i princip blir friterade
Het pyttipanna gjord på sötpotatis och kikärtor. ugnsrostad sötpotatis. På en botten med en fräsch sallad av ruccola, broccoli, sockerärtor och alfalfagroddar
Kombinationen krispigt, men ej tungt, friterat rispapper med len, rå lax och lite fräschör från härliga grönsaker och en välsmakande majonnäs är oslagbar
) Hur som helst så visade det sig att jag då hade inte mindre än fem recept medsötpotatis. Ofta när jag "upptäcker" en ny råvara så blir det gärna en lång radda av matlagning med liknande ingredienser men med olika tillagningssätt och smaksättningar
Servera de friterade bönbollarna med tomatsåsen, hackad koriander och citron. Krydda med salt. Dela, kärna ur och hacka chilin grovt (behåll fröna om du vill ha mer hetta)
Ta då upp dom med en hålslev och var försiktig så du inte får het olja på fingrarna. Till maten passar det fint med kall sås eller dippa av något slag, sweet chilisås som blandas med crème fraiche är ett smakligt förslag
Krydda med salt, peppar, curry och cayennepeppar. Kycklinggryta det är något vi äter ofta, går att variera i evigheter, men denna är något av favoriten
Friterad kyckling med sötsur sås – sååå himla gott. Jag friterade mina kycklingbitar i fritös (rekommenderas) men det går även bra att värma upp olja i en stor kastrull
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.