Blir du bjuden på mat på SriLanka kommer du garanterat serveras Mallung, ett tillbehör av gröna, fiberrika blad och kokos, som serveras till alla traditionella måltider
1. Hacka löken och vitlöken och skär kycklingen i bitar. Blanda kycklingbitarna med currypastan. 2. Stek löken och vitlöken i smöret, tillsätt kycklingbitarna när löken mjuknat
Mycket från Gustafs på 70-talet, men mestadels filmer om tiden i början av 80-talet, då min mans familj bodde på SriLanka. Vi har fått in en gammal skivspelare från 30-talet, som togs hem från SriLanka
Vi är numera trogna kunder till Linas matkasse. Jag tycker oftast att maten är riktigt bra och smidigheten i att få allt planerat och leverans till dörren gör att det är ett bra alternativ för oss just nu
Frikadeller. Jepp, jag erkänner att bara namnet frikadeller gör att jag ryser. Jag har alltid avskytt frikadeller och har vägrat befatta mig med det i mitt kök
Gör då istället frikadeller, då slipper man i alla fall själva stekandet. Ingredienser frikadeller. Tycker ni det är jobbigt att rulla och steka köttbullar
Lägg ner frikadellerna i den kokande såsen, några i taget, så att såsen kokar under tiden. Vänd runt dem med en slickepott och låt frikadellerna sjuda, ca 5 minuter
Frikadeller i tomatsås. Låt koka upp & sedan småputtra medans du gör frikadellerna. 1 kg färska tomater1 burk finkrossade tomater1 vitlök solo1 gullök1 dl rödvin1 msk balsamvinäger1 msk honung2 tsk farinsocker3 msk färsk oregano1 dl vatten0,5 citron (saften)OlivoljaSalt & peppar Frikadellerna. vara små, men det duger fint med den storlek man brukar ha på sina köttbullar)Lägg frikadellerna i tomatsåsen, låt sjuda i ca 15-20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.