Kycklinggryta från Sri Lanka
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • kycklingfilé
  • 1 currypulver från Sri Lanka
  • 1 gurkmeja
  • 1 ceylonkanel
  • 1 kryddnejlikor
  • 1 kardemummakapslar eller 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 chilipulver beroende på styrka
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 olja
  • 1 bockhornsklöver
  • 1 senapsfrön
  • 1 curryblad
  • 1 salt
  • 1 kokosmjölk
  • 1 tomater1. Skär kycklingen i cirka 2x2 cm bitar. Lägg dem i en skål och häll på currypulver, gurkmeja, kanel, kardemumma och chilipulver. Blanda samman.2. Hacka löken fint och finhacka eller pressa vitlöksklyftorna. Hetta upp oljan i en gryta och tillsätt löken. Låt den steka tillsammans med senapsfrön, bockhornsklöver och curryblad tills löken blir mjuk och börjar få färg. Tillsätt kycklingbitarna och salta, stek tills den får yta runt om. Tillsätt kokosmjölk och rör om. Låt sjuda 5–7 minuter på ganska svag värme tills kycklingen är precis genomkokt. Rör då och då under tiden.3. Kärna ur och tärna tomater och tillsätt dem. Smaka av. Servera med ris, dhal och kokos med chili och lime.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.