1 tomater1.
Skär kycklingen i cirka 2x2 cm bitar. Lägg dem i en skål och häll på currypulver, gurkmeja, kanel, kardemumma och chilipulver. Blanda samman.2. Hacka löken fint och finhacka eller pressa vitlöksklyftorna. Hetta upp oljan i en gryta och tillsätt löken. Låt den steka tillsammans med senapsfrön, bockhornsklöver och curryblad tills löken blir mjuk och börjar få färg. Tillsätt kycklingbitarna och salta, stek tills den får yta runt om. Tillsätt kokosmjölk och rör om. Låt sjuda 5–7 minuter på ganska svag värme tills kycklingen är precis genomkokt. Rör då och då under tiden.3. Kärna ur och tärna tomater och tillsätt dem. Smaka av. Servera med ris, dhal och kokos med chili och lime.
Blir du bjuden på mat på SriLanka kommer du garanterat serveras Mallung, ett tillbehör av gröna, fiberrika blad och kokos, som serveras till alla traditionella måltider
1. Hacka löken och vitlöken och skär kycklingen i bitar. Blanda kycklingbitarna med currypastan. 2. Stek löken och vitlöken i smöret, tillsätt kycklingbitarna när löken mjuknat
Choucroute, alltså surkålsgryta från Alsace. Men det blir ändå till en ”riktig” choucroute där syran från vin och surkål gifter sig med röksmaken från bacon och mustigheten från köttet
Denna rätten är inspirerad av ett recept ur en mattidning jag hittade hos mormor en gång. Jag minns inte exakt hur receptet var så jag har dragit ihop lite av de jag minns och smakat mig fram
Het kycklinggryta med chorizo. Tänk vad man hitta i ett tomt kylskåp och frys. Tycker inte jag gör annat än att handlar mat, men det enda stället det märks är på bankkontot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.