Fried rice med ägg och räkor – snabbt, gott och smalt!
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • gul lök
  • 1 vitlök
  • 1 ägg
  • 1 rapsolja
  • 1 salt
  • 1 sambal badjak
  • 1 frysta wokgrönsaker, (500 g)
  • 1 jasminris, kokt, kallt
  • 1 lime, pressad
  • 1 japansk soja
  • 1 räkor, med skal eller 1 burk handskalade räkor (ca 420 g)
  • 1 koriander
  • 1 limeFried rice med ägg och räkor 1. Skala och finhacka lök och vitlök . Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt. Hetta upp 1 msk olja i en panna och häll i äggen. Rör tills de blir lätt för­delade och krämiga. Krydda med 1 krm salt. Ta från värmen. 2. Fräs lök och vitlök  i 1/2 dl olja ca 1 minut. Tillsätt  sambal badjak och grönsaker. Woka ca 3 min. Rör i riset och woka ytterligare ca 3 min. Rör ner äggröran. 3. Smaksätt riset med limesaft och soja. Vänd i räkorna och låt dem bli varma. Servera med koriander och limeklyftor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.