1 räkor,
med skal eller 1 burk handskalade räkor (ca 420 g)
1
koriander
1 limeFried
rice med ägg och räkor 1. Skala och finhacka lök och vitlök . Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt. Hetta upp 1 msk olja i en panna och häll i äggen. Rör tills de blir lätt fördelade och krämiga. Krydda med 1 krm salt. Ta från värmen. 2. Fräs lök och vitlök i 1/2 dl olja ca 1 minut. Tillsätt sambal badjak och grönsaker. Woka ca 3 min. Rör i riset och woka ytterligare ca 3 min. Rör ner äggröran. 3. Smaksätt riset med limesaft och soja. Vänd i räkorna och låt dem bli varma. Servera med koriander och limeklyftor.
Asiatisk pyttipanna, här kan du tillsätta räkor, kyckling, andra grönsaker m. olja 1 gul lök, hacka 100 g haricots verts 4 champinjoner, skiva 200 g körsbärstomater, halvera 2 vitlöksklyftor, riv 2 ägg 2 msk japansk. - Läs hela inlägget här 4 portioner olja. 2 ägg
Ta upp äggetoch skär det i tunna strimlor. Vispa upp ett ägg lite lätt. Häll det i en panna med flytande margarin och se till att det flyter ut ordentligt
Krydda med salt och peppar. Skinkstekskivor med varmt mangofräs Du behöver. ) Och om man använder en bit av en skinkstek istället för att köpa färdiguppskuret kött så blir det ännu billigare
Smaka av med soja, salt och peppar. Tillsätt vitlök och ris och stek lite till. salt och svartpeppar. Stek lök och grönsaker under omrörning 3–5 min. 2 Knäck i äggenoch rör om. 2 st ägg
Var riktigt gott, men saknade kött. Knäck äggen över grönsaksriset. Dela och kära ur paprikan. Det är inga problem att lägga till antigen kött eller kyckling
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Blanda smöret med paprika, finhackad vitlök, gräslök samt dill och fördela kryddsmöret över räkorna. Servera direkt med citronklyftor, plockad dill ochgott bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.