Vi serverade den smakrika potatisrätten med stekt halloumi, afrikanskt stekpannebröd, min godaste äppelchutney och en klick avrunnen fil (kan ersättas med turkisk yoghurt)
En av de charmigaste platser jag besökt är Kefali på Kreta. Eftersom vi hade får i Adolfström blev det många grytor och många gäster har ätit lammgryta från Kreta
Se till så att musslorna är torra, lägg dem på hushållspapper. Riv köttet på rivjärn, sätt åt sidan. Häll upp ärtröra på tallrikarna, lägg i musslorna strö det rivna köttet ovanpå, dekorera med persilja och olivolja
Här kommer receptet på Köttkorv från Farmors kokbok. Köttkorv som på Farmors tid Jag fick en fråga om jag hade recept på Falukorv, när jag skrev om Stuvad Vitkål
Igår till potatis och purjolökkssoppan åt vi ju nybakad focaccia och här kommer receptet på den. Jag snålade lite med olivoljan ovanpå brödet innan jag satte in det i ugnen så det fick inte riktigt den där bruna fina färgen som det brukar få men det var gott ändå =)
Rosta brödet i en brödrost eller på en stekpanna och du använder lite tjockare skivor av bondbröd. Dela vitlöksklyftan på mitten (Låt gärna skalet runt vitlöksklyftan sitta kvar i övrigt så är den mer behaglig att hålla i)
valfri sötning. Perfekta på julgodisbordet. Den enda sötningen kommer från mullbären, tillsätt honung eller annan sötning om du vill ha det lite mer sött
s cupcake-skola (läs om kursen på Cupcake Sthlm. Jag fick med mig tre olika recept från Cupcake Sthlm. Häll frostingen i en spritspåse och börja garnera när bottnar svalnat av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.