Lite flingsalt på ugnsgrönsakernaoch även tomater och sparris. Tomater och sparris fräser jag på efter att köttet har fått fin stekyta och sedan får vila lite i folie, det behövs bara ett par minuter för att få dem klara
Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Tricket att få till riktigt goda ugnsrostadegrönsaker är att använda ganska hög temperatur och antingen använda varmluftsugn eller se till att släppa ut ånga ett par gånger under rostningen
Den här rätten har vi gjort många gånger nu och den är så god. Skär sötpotatis, morötter, paprika och palsternacka i mindre bitar och lägg i en ugnsform
Blanda resterande ingredienser och häll över kycklingen ochgrönsakerna. Det här är en sådan bra rätt, som du bara slänger i ett form, stoppar in i ugnen och glömmer bort i en halvtimme
Rör om då och då så att grönsakerna inte bränns utan bara blir mjuka och får en rostad yta. Lime- och örtmarinerad kycklingfiléKycklingfiléer marineras och ugnsteks sedan med sin limemarinad
Till detta blev det ugnsrostadegrönsakeroch tzatziki. Pang sa det och så var hösten här. Till detta blev det som sagt var ugnsrostadegrönsaker, jag använde mig av morötter, rödbetor, röd lök och potatisklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.