Allt börjar med en bra botten - pajbotten. En bra paj kräver en bra pajbotten. Det spelar ingen roll om fyllningen är alldeles delikat om bottnen är torr och hård eller blöt och mjuk
Min jul och mitt nyår har varit alldeles för bra, maken har varit hemma mer än på flera år så vi har hunnit njuta av familjelivet och till och med hunnit med att bara vara hemma och inte göra något särskilt
Då blir de lite segkrispiga på ytan, men krämiga inuti. Men gör du det är det bäst att temperera chokladen så att den inte blir missfärgad och matt, stelnar snabbt i rumstemperatur samt smälter i munnen i stället för i händerna
Ibland blir det ringar, ibland lusseform, ibland doppar jag dem i frön, ibland har jag frön i degen. 2 hg smält smör (byt gärna ut hälften mot någon olja). Mormor gör 4x10 st, men jag vill ha dem större och gör 4x8 st. Grädda i 250 grader, 8-10 minuter. 2 hg smält smör (byt gärna ut hälften mot någon olja)
" Klart man blirsugen när vårluften för med sig den goda doften av grillat mellan trädgårdarna. Jättegod och lär bli tillbehör till det mesta under veckan
Men man ska ju också komma ihåg att en god pasta al oglio eller omsorgsfullt formade gnocci med en långkokt tomatsås till fredagsmys är något helt annat än snabbmakaroner som stapelvara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.