Smördegspaj med räkor, färskost och avokado Strö på räkoroch garnera vackert med resterande ingredienser. Nagga allt utom kanterna med gaffel och pensla med ägg Svt
Heta vitlöksräkor med aioli 400 g skalade räkor, handskalade 4 msk olivolja 3 klyftor vitlök, hackad 1-2 tsk chiliflakes 1 tsk paprikapulver salt 1 knippe färsk bladpersilja, hackad ( några persiljekvistar till garnityr). Tillbehör4 skivor levainbröd (eller italienskt/grekiskt lantbröd) 1 kruka krispsallad 2 citroner, 1 hel och en i klyftor (ekologiska) www.koket.se
Smördegsflarn med lax, potatis och citronkräm 1 smördeg, kyld på rulle (à 250 g) 1 ägg 0,5 dl crème fraîche, 32 % 2 dl riven ost, smakrik 400 g färskpotatis, kokt och kall 200-250 g varmrökt lax 75 g rom (röd stenbitsrom, löjrom eller forellrom) www.koket.se
Frittata 8 ägg 0,5 gul lök, finhackad 0,5 röd paprika, finhackad 200 g champinjoner, kvartade 2 dl parmesanost, riven 4 matpotatisar, kokta (skurna i mindre bitar) 2 dl mjölk (beroende på äggens storlek) salt peppar www.koket.se
Små pizzor med skaldjur, löjrom & citronsmör Skala räkornaoch krabban. Blanda ihop skaldjuren med gräslöken, smörgåskrassen och någon matsked citronsaft Lantmännen
Marinerade räkor på smördeg Marinerade räkor200 g skalade räkor (helst stora) 1 klyfta vitlök 2 cm färsk ingefära, färskriven 50 g olivolja 1 krm flingsalt www.koket.se
Räktacos 4 tacoskal eller nachochips för 4 pers 800 g räkormed skal 1 rödlök 1 liten squash 1 dl persilja (gärna slätbladig) 1 msk olivolja 0,5 citron, pressad 0,5 tsk salt peppar www.koket.se
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.