Franskarårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billiga ingredienser. Vi käkade våra franskarårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portion vitkålssallad och rivna morötter
Nu har jag dessutom bästa tipsen om hur du enkelt steker perfekta rårakor. När jag då började steka mina rårakor så började det ryka lite oroväckande och alla kom med egna tips på hur jag skulle göra
Ingredienser Portioner. 4 1 kg potatis (fast sort) 4 ägg 2 msk vetemjöl 1 tsk salt smör till stekning Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Ingredienser Portioner. 4 Råraka 800 g fast potatis 3/4 tsk salt Till stekning 1/2 dl rapsolja 40 g smör Till servering 80 g löjrom eller stenbitsrom 1 finhackad rödlök 1/2 dl finskuren gräslök 1 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Servera rårakorna med skagenröra, riven pepparrot, dill, citronklyftor och klickar av rom. Råraka. Skala potatisen och riv på den grova sidan på rivjärnet
Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Gör en stor grop i mitten och häll i grädden. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt vila kallt i 1 timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.