Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billiga ingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portion vitkålssallad och rivna morötter
Pilgrimsmusslor med brynt persiljesmörPilgrimsmusslor är en verklig delikatess och brukar finnas frysta i välsorterade livsmedelsbutiker – ofta till ett hyfsat pris
Men de har fina pilgrimsmusslor till ett ok pris. Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept med pilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Gör en stor grop i mitten och häll i grädden. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt vila kallt i 1 timme
Pilgrimsmusslor är en delikatess. Ställ tillbaka stekpannan ytterligare en gång och när den är mycket het droppar du i lite olivolja och steker saltade och pepprade pilgrimsmusslorna
I franska raggmunkar är det alltid lök. Kan ätas som svenska raggmunkar med fläsk eller bacon och rårörda lingon eller vegetariskt utan fläsk tillsammans med en råkostsallad
28 Oktober 2016. Èclairs franska bakverk. Underbart fin franskt bakverk, pâte à choux, hör hur fint det låter om man kan uttala det på rätt sätt förstås, fylld med len vaniljkräm, sikta med florsocker och ringlad choklad på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.