Blanda solrosfrön, pumpafrön, linfrön, chiafrön, canihuafrön och malda psylliumfröskal i en rymlig bunke, slå över det kokande vattnet och rör om ordentligt
I det här knäcket samsas både havregryn, bovete, hirs, sesam, linfrön och chia och det är medandra ord alldeles knökafullt av en massa olika nyttigheter
Självklart åts de upp lite väl fort så dags att fylla på och få användning för burken. Plus att jag i somras fick en fin knäckebrödsburk full med mumsigt fröknäcke av min fina vän Jessica
Chiafrön,. ½ dl neutral olja (typ rapsolja). Det går snabbt och är inte bara nyttigare och billiagre att baka själv, man vet vad brödet innehåller och dessutom är det så mycket godare med hembakat bröd
Nu ville jag testa ett bröd bakat helt utan Fiberhusk, Kokosnötmjöl, Pofiber, Mandelmjöl ochandra liknande bakprodukter som passar till glutenfria lågkolhydratbröd
Smaka av med svartpeppar och lite anjovisspad. Fröknäcke. Blanda 125 g hackad anjovis, 3 hackade hårdkokta ägg och 1 dl hackad dill. Blanda i en bunke 1 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, 1 dl linfrön, 2 dl majsmjöl, 0,5 dl olivolja och en nypa salt
Fräs i flytande smör/rapsolja. Häll av pastan, blanda med lite olivolja och svartpeppar. Jag brukar göra pastagratäng med överbliven köttfärssås som blir lite olika från gång till gång beroende på vad jag råkar ha hemma att piffa upp med
Potatis- och blomkålssoppa med kallpressad rapsoljaoch örterPortioner. Soppan serveras varm eller (på en sommardag) gärna kall med god kallpressad rapsolja ovanpå samt lite örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.