*Ler* (blanda sedan alla ingredienserna väl)Härmed beklädes små veckade formar och bakas på(Klä formarna med degen) och bakas i måttlig ugnsvärme *fniss* dvs
Kavla ut två bitar med 250 g mandelmassa, 0,5 cm tjock Stryk på tryffelkrämen på mandelmassan, rulla ihop och tryck ihop kanterna ELLER ta en kniv och skär av det yttersta (då blir det provsmakningsbitar *fniss*)
Körde och handlade lite komplettering som jag missade i torsdags och en runda till "apoteket" som har lite starkare saker än plåster *fniss*Sen lagade jag mat och det blev riktigt gott
*fniss*. Jag har precis kommit innaför dörren efter en skön powerwalk runt Växjösjön och känner mig extra hungring så nu måste ”förrådet” fyllas upp med lite kolhydrater
fniss)Plocka bladen från bladpersiljan och hacka dem lite lättVärm upp lite av oljan i en stekpanna och fräs vitlök och chili under några minuter på medelhög värmeTillsätt korven och stek den så att den får färg och börjar släppa ut fettTillsätt persiljan, resten av oljan, vinet och vinägerLåt alltsammans puttra ihop lite och fyll sedan på med chilisås och oliverHäll över i en kastrull och låt alltsammans småputtra i 15-20 minuter på låg värmeNär korvröran har kallnat förvarar du den i burk med lock i kylskåpet
(fniss) och har fin färg på ytan är de klaraLåt de kallna helt innan du skär itu dem annars kan de upplevas som väldigt sega och degigaGår utmärkt att frysa in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.