Bryn i olja och krydda med salt och peppar. Åt FlygandeJakob till middag efter jobbet idag. Blanda ihop grädde och chilisås och krydda med salt och peppar
Strimla kycklingköttet och fördela ut i formen tillsammans med bacon och skivad banan. Fördela ut gräddblandningen över kycklingen med stekspade, jämnt och fint
Servera med ris och sallad. Strö på bacon och jordnötter efter halva tiden. 1 dl salta jordnötter. Rensa kycklingköttet från ben och skinn och dela köttet i bitar
men där är jag inte längre men måste komma tillbaka till det igen – det var så mycket roligare med vardagsmaten för man visste vad man skulle äta varje dag och nya recept i veckan
FlygandeJakob är en riktig klassiker och med färdiggrillad kyckling och färdigkokt ris i en gratäng är det en perfekt rätt på en fredag efter en tröttsam arbetsvecka
FlygandeJakobmed blomkålsris serverades med syrade grönsaker. Riv eller hacka blomkål grovt stek i smör tills det mjuknat lite och krydda med salt, lägg blomkålen i en ugnsform
Vispa grädden och blanda med chilisås, och häll i formen. Servera med ris och sallad. Strö över bacon och jordnötter och gratinera i 20 minuter. 5 dl jordnötter
Vispa grädden tjock och blanda med chilisås och salladskrydda. Servera med kokt ris och sallad. Skär kycklingfiléerna i två eller tre avlånga bitar och lägg dem i en smord ugnsfast form
Eftersom det redan är en ganska hård kombination för magen att smälta med kyckling, jordnötter och banan tycker jag det är onödigt att slänga på grädde också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.