Vänner ramlade in på ett (föraviserat) glas vin under lördagensseneftermiddag, och efter en koll i kylskåpet och lite blädder i några tidningar kunde vi till vinet duka fram
Skumt tänker mangenast, kyla och värme går ju inte ihop menmarängen isolerar glassen och den ska ju bara gratineras snabbt så den är bara inne i ugnenen kort stund…simsalabim så kommer det ut en riktig ögonbrynshöjare vill jag lova
Ju fler blad desto starkare myntasmak, det är lite somman tycker själv blir bra. Det fina med Hugo är att den är fräsch i smaken och att den har en väldigt låg alkoholhalt för man vill ju kunna njuta maximalt av det man grillar också
benfritt kött av bog eller ytterlår. Häll av vattnet och rör ner dem i grytan. Rör ut majsstärkelsen i vattnet (lika delar vattensom majsstärkelse) och rör ner i den sjudande grytan
Kvällens middag blev en god klassisk lasagne. Hur gott som helst. Underbar måndagsmiddag som inte går [. Sedan toppar man det hela med valfri mängd riven ost och stoppar in formen i ugn på 225 grader i ca 40 minuter
Saffranskladdkaka med smak avmandel, en ljuvlig höstdag somdenna. Dagen till ära ska jag försiktigt närma mig det smaker som hör julen till, en försmak av vad som komma skall helt enkelt
Vill du ha fler tips på vad du kan göra med dina frukter och bär kan du antingen använda sökfunktionen "Leta i bloggen" i listen till höger eller gå in under etiketten sylta och saft här i listen till vänster
-) Rejält mätta blev vi så att vi kan ta itu med kommande dagars arbete på tomten. Servera på frukostbordet eller somen lätt lunch, gärna med några tomater till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.