Bryn köttet i hälften av oljan i en stekpanna, ta upp och täck med folie. 330 kcal26,8 g protein12,8 g protein27,6 g kolhydraterFläskwokmed nudlar, 6 port600 g fläskytterfilésalt, peppar2 nystan äggnudlar, ca 160 g (Ta Santa Maria's Premium Egg Noodles, dom är godast. Fläskwokmed nudlar, 6 port
Man kan ju alltid försöka pigga upp sig med lite god och färgglad mat. Hittade en folder på ICA med tre veckomenyer som jag och Johan tillsammans valde ut några rätter från
Den ger maximalt med smak från sardellercrémen, parmesan, kapris och grillad paprika. Jag gillar i vanliga fall inte kapris, men här gifter de sig perfekt med de andra smakerna
Trots att det var fint väder igår blev det inte grillat, istället blev den en god fläskwok. Vi åt woken tillsammans med capellini, dvs tunn spagetti, och det blev jättegott och jag fick tummen upp av alla
Som när jag ville göra fläskwok. Sedan köpte jag soja, inte lätt att välja bland alla sorter, det blev nog en japansk soja för den kändes ljusare o mildare än den kinesiska som jag är van med hemma
Börja med att röra ihop smöret och ställ det att stelna något i kylen. Jag tycker det är väldigt gott att fylla lövbiff, och här består fyllningen och tillbehöret av en veritabel umamibomb i form av soltorkade tomater, parmesanost och sardeller i smöret
Smaka av med några generösa stänk fisksås för sälta och umami och lite pressad citron för syra. Den här färggranna och smakrika soppan med asiatiska undertoner har på kort tid blivit en favorit här hemma
Nu kan ju inte det Mårtenssonska köket skryta med något större tacointag, varken på fredagarna eller någon annan dag faktiskt, men ibland så säger även vi Olé och dukar fram en texmex-middag på matbordet
De soltorkade tomaterna var också intensiva, men de ”spred ut” sin umami mer. Janssons med den mjölig potatis blev bara mosig i mitten samtidigt som den inte blev nämnvärt mer krämig
I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt medumami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
Selleri är ju en källa till umami, nummer fem i raden av grundsmakerna vi känner i munnen och vi använder den ganska flitigt här hemma, men som sagt inte tidigare i sötsurgryta
Däremot är jag helt galen i den sydostasiatiska varianten med lime, fisksås, vitlök och chili. Snacka om att tillfredsställa alla smaksinnen – sött från den lilla skvätten sirap och kokossocker, salt från sojasås, syrligt från lime, hetta från vitlök och chili och såklart umami från fisksåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.