Kycklinggryta med sötsur sås
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Sötsur kycklinggryta 2 port + matlåda
  • 500 g kycklingkött, t.ex filé eller innerfilé, stimlat
  • 10 cm purjolök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 2 stjälkar blekselleri, tunt skivade
  • 1 liten burk ananas i bitar - spara spadet
  • 200 g mango chutney
  • 2 tsk potatismjöl
  • ½ tärning grönsaksbuljong eller 1 msk grönsaksfond
  • ½ - 1 dl vitt vin (går bra med matlagningsvin)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • Sambal oelek efter tycke och smak
  • salt och peppar
  • Bryn kycklingköttet runt om så det får färg, tillsätt grönsaker, purjolök och vitlök och fortsätt fräs någon minut.
  • Rör samman mango chutney, spadet från ananasen, vin, vatten och vinäger i en skål och häll det i grytan tillsammans med buljongtärningen.
  • Låt det bubbla upp under omrörning och sedan småputtra ca 10 minuter, rör då och då.
  • Rör ner ananasbitarna, smaka av med sambal, salt, och peppar och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.