Idag blev det en hastigt ihopslängd middag av strimlad skinkstek som jag hade fryst in nyligen och bambuskott som jag varit och köpt med lite andra asiatiska produkter
Servera med koriander på toppen och limeklyftor. 11 rödlök, strimlad. 1300 g skalade räkor 300 g platta risnudlar 1 rödlök, strimlad 1 vitkålsklyfta, strimlad 1 morot, i tunna slantar 4 salladslökar, i 3 cm bitar 3 klyftor vitlök, finhackade 5 cm färsk ingefära, skalad och hackad 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade 2 ägg, uppvispade 150 g böngroddar 100 g jordnötter, grovhackade 2 lime, klyftade neutral rapsolja, till stekning salt. Häll i lite olja och fräs rödlök, vitkål, morot och salladslök på hög värme 1-2 minuter
Servera med osaltat Basmatiris så smakar det precis som om man är på en Kinakrog. Ännu en kinesisk maträtt som smakar himmelskt och som är ganska lätt att tillaga
Woka fläskfilén till den är klar och blanda samman allt, toppa med färsk koriander. Strimla grönsakerna, skär rödlöken i klyftor, pressa vitlöken, riv ingefäran, finhacka koriandern
Är två burkar, den ena medrödcurry pasta och den andra med grön curry pasta. När kycklingen börjar bli genomstekt, tillsätt currypastan och låt den fräsa med i nån minut
thailändsk grön currymed massor av grönsaker (med svensk anpassning). I mitt recept tillsätter jag mer grönsaker än traditionella recept anger och serverar curryn antingen som matig sopp-gryta utan ris eller ibland med ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.