Vegetarisk tacogratäng
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tacogratäng med linser
  • 1 rödlök, fint hackad
  • 2-3 vitlöksklyftor 1 röd paprika, fint tärnad
  • 1 stjälk blekselleri, tunt skivad
  • tacokryddmix efter smak och behag
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 dl vatten
  • 3 dl röda linser (okokta)
  • 2 dl crème fraiche
  • 4-6 tortillabröd i samma storlek som pajformen du ska använda (vi använde en springform 23 cm och då behövdes det 5 tortillabröd)
  • 200 g riven ost
  • Bryn lök, vitlök, paprika, selleri och kryddor några minuter.
  • Häll i tomater, sambal oelek, vatten och linser, koka upp och låt det bubbla till linserna är mjuka - ca 10 minuter Rör ner crème fraiche med hälften av den rivna osten och smaka av.
  • Kläm fast bakplåtspapper i botten på en springform, smörj pappret och lägg på ett tortillabröd.
  • Häll på linsröra och fortsätt sedan varva bröd och linsröra, översta lagret ska vara linsröra som du täcker med riven ost.
  • Ställ formen mitt i ugnen på grader i 200 grader, 25-30 minuter Ta ut formen och låt gratängen stå ca 5-10 minuter så den hinner sätta sen innan du skär upp den.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.