Ochfläskläggochrotmos i synnerhet är en riktig klassiker. Lägg ner fläsklägget i en stor kastrull och täck med vatten, tillsätt lagerbladen, gul lök med kryddnejlika, skivad morot och några vitpepparkorn
Ta sedan upp fläskläggenoch låt dem svalna, men spara spadet – det ska användas till rotmoset. Skär bort fettet ifrån fläskläggen, ta ram köttet och lägg det i en serveringsskål
Servera en klicka rotmos med ett par skivor fläskläggoch ringla runt lite uttav kokspadet. Valde att göra en lchf variant på rotmos till det och det vart jättegott
Servera det grillade fläsklägget med purén, spetskål, såsen från buljongen och tillbehören. Fläsklägg. Vill man spara tid och kan planera kan jag rekommendera att koka lägget redan dagen innan
Det är det Tyska namnet på rimmad fläskläggoch serveras oftast med Sauerkraut. Smaken på griskött kan ibland vara lite syrlig och oangenäm, särskilt om det kommer från en galt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.