Äntligen fredag =) Idag har vi tagit det lugnt hemma på förmiddagen och sen varit förbi mitt jobb en sväng för ett samtal med chefen inför att jag ska börja jobba igen efter julledigheterna
Jag varvade pasta och köttfärssås, nästan som en lasagne och sen toppad med mumsig mozzarella. Ha sen på ett lager med pasta, sen ett lager med sås, osv
Smaka av med salt och vitpeppar. En hemgjord kall bearnaisesås var lördagens projekt att få till. Men nu ville jag ändå fixa till en god sås och då googlade jag upp på kall bearnaisesås och vips, den var hur lätt som helst
Skulle såsen skära sig börjar du om med en äggula och vispar sedan ner den "spruckna" såsen. En hemmagjord bearnaisesås är inte alls svår att få till, bara man tar det lugnt och försiktigt
Egentligen ska man sila vätskan med vinäger och vispa ner äggula i såsen över ett vattenbad men det hoppar jag alltid över och så använder jag stavmixern för att vispa och göra såsen slät, fungerar varje gång
Bearnaisen går snabbt att svänga ihop och går att äta både varm som kall och med den stora fördelen att den inte innehåller varken smör, olja eller majonäs utan baseras på lätt creme fraiche som håller ner energiinnehållet
Häll av vattnet från pastan och blanda ner den i såsen, sväng runt och toppa med hackade valnötter. 1400 g fläskfilé 1 gul lök 1 päron 6 dl pasta penne eller liknande rörpasta svartpeppar och salt 3 dl grädde 100 g gorgonzola 1 dl skalade valnötter olja, att steka iBörja med att strimla ner fläskfilén i centimetertjocka skivor
Bearnaisesåsmed klassiska tillbehör på en planka. Bernaisesåsen (Sauce Béarnaise) kommer ursprungligen från området Béarn i sydvästra Frankrike där den har använts till deras inhemska mat sedan urminnes tider, den gjordes dock med olja istället för med smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.