Så nu har jag precis slängt ihop en köttfärsröra som ska fylla ett pitabröd tillsammans med sallad och lite god sås gjord på crème fraiche och sweetchili-sås
Pepprig fläskfilégryta på ytterfilé. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Det är rejält med hetta i såsen så minska på chili/vitlök om du vill ha den mildare. Jag älskar sweet-chili-sås men härom kvällen när jag skulle laga mat så var den slut så jag fick komponera ihop en egen
Igår bjöd vi några av våra vänner över på söndagsmiddag och resultatet blev en urgod fläskfilégryta. Jag använder nästan alltid fläskytterfilé istället för fläskfilé för jag tycker det blir lite mer kött att jobba med än vad det är med fläskfilé som man oftast får ta bort halva ungefär
Denna fläskfilégryta svängde jag ihop i söndag av lite av varje som fanns hemma. Äntligen har jag landat i soffan efter en ganska hektisk dag med bland annat julhandling på Ica Maxi och julpyssel hemma
Krämig fläskfilégrytamed hasselbackspotatis. Stek i rikligt med smör i en panna (i två omgångar, annars blir köttet lätt kokt i stället för brynt om man lägger allt i pannan på en gång) så det får fin färg på båda sidor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.