1500 g
fläskfilé 2.5 msk japansk soja 2 msk olivolja 0.5 st persilja knippa 0.5 st gräslök knippa 0.5 kruka basilika 2 st vitlöksklyftor 2.5 dl parmesanost färskriven 2 st morötter stora 1 st squash 1 st purjolök liten 280 g tagliatelle 2 msk olivolja salt vitpeppar 1 pkt saffranSkär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla bitarna rikligt med soja runt om och lägg upp på ett fat. När alla bitarna är penslade ringla över olivolja och låt stå. Finhacka örterna och lägg i en skål. Skala och pressa över vitlöken.
1 Tillsätt
parmesanosten. Skala och strimla morötterna. Skölj och strimla squashen. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
1 Koka
pastan enligt paketets anvisning i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta. När 3-4 mintuer återstår av koktiden läggs de strimlade grönsakerna i och får koka med pastan. Häll pastan när den är klar i ett durkslag och låt vattnet rinna av.
1 Stek
fläskfilén i en stekpanna ca 3 min/sida. Krydda med salt och vitpeppar.
1 Hetta
upp olivolja i en wokpanna eller liknande. Tillsätt saffran. Vänd ner pastan blandad med de strimlade grönsakerna.
1 Lägg
upp pastan på ett stort ugnssäkert fat och lägg fläskfilébitarna ovanpå. Strö över ett tunt lager örtparmesanen och ställ allt i ugnen i 225 grader ca 10 min.
1 Servera
med ett gott glas rött vin och resterande örtparmesan i en skål bredvid.
Putsa fläskfilén, skär den längs med, nästan helt igenom. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske inte alltid är sugen på att ställa sig vid spisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Fylld fläskfilé som tillagas i ugnen och en god krämig potatisgratäng till det. För min del har det varit en mycket bra helg med massa god mat och julklappar ♥ dock kändes den lite för kort
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Krydda med salt och peppar. Förbered grillen med briketter i halva grillen. Helgrillad marinerad fläskfilé, ugnsrostade potatisskivor och en god kall sås
Salta och peppra och bryn fläskfilén runt om i smör i en het stekpanna. Låt fläskfilén kallna. Vik ihop smördegsrullen och lägg den med skarven nedåt på ett ugnssäkert fat
Varsågod, en fläskfilé fylld med mozzarellaost. Mozzarellafylld fläskfilé. Ska jag använda sverigesvenskt-språk och skriva FLÄSKFILÉ i receptet eller ska jag köra med mitt eget modersmål, finlandssvenska, och använda GRISINNERFILÉ
Fast jag annars nästan aldrig köper färdig pommes så gör jag det just till fläskfilémed dragonsås. Har varit helt slut på kvällarna efter hela dagar med skidåkning och att fokusera så starkt på barnens åkning
Tänk er en perfekt grillad ryggbiff du just beställt in på restaurang som bara är sååå inbjudande när den kommer ut och enligt menyn ska serveras med rödvinssås
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.