Fjärde och femte semesterdagen
Skrivis liv och matfunderingar -
Skrivis liv och matfunderingar -
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 175 grader
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1½ dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Flädersaft
  • Ingredienser
  • 30 st fläderblomsklasar
  • 2 tunnt skivade citroner
  • 30 gram citronsyra
  • 800 g socker
  • 2 liter kokande vatten
  • Varva allt i en hink och låt det stå övertäckt i ett kallt utrymme i 3dagar.
  • Sila sedan saften och häll upp i plastflaskor och förvara i frysen.
  • Potatissallad
  • 4 port 1 kg potatis klyftas och kokas mjuka i saltat vatten.
  • När de sedan svalnat blandas de i följande.
  • 1 liten hackad rödlök
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 2 tsk kapris
  • 1 msk senap
  • 3 msk hackad persilja
  • svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.