Till serveras ofta någon oaptitlig rödorange sås. OK, dags att ta sig an en grymt misshandlad rätt. Sås. Försök undertrycka dessa minnen och tänk istället på rejäla fiskbitari ett minimalt lager av frityrsmet serverade i en välbalanserad sötsur sås som innehåller stora mängder hackad vitlök och hackad ingefära
Smaka av såsen och red av den med maizena. Huvvaligen, hela dagen har visuttit här utan internet… ”kabelbrott” iTidanvilketinnebar att vi vart internet- och tvlösa fram tillsieftermiddag
Red av med maizena uppblandat med vatten och vispa ner tills du fått såsen så tjock som önskar. Kotlettraden som legat i frysen ett bra tag nu fickbli dagens middag
Ibland är det så ända ini bänken gott med en sån där "riktig" söndagsmiddag, ni vet när man fyller matbordet och tallrikentill bredden med alla möjliga goda tillbehör, slevar upp brunsås och äter tills man nästan spricker
Vispaihop alla ingrediensernatillsåsen och häll den över kycklingen. Lägg kycklingeni en ugnsform. Servera med ugnsbakade rotsaker eller en härlig sallad
Denna söndag ställer mamma fram dillkött på bordet med den klassiska sötsura såsen med ättikai. Att bräsera hel kycklingi buljong är ett bra sätt att få saftigt och smakriktkycklingkött
I fredags hade vimiddagsgäster och bjöd på dessa fantastiskt goda köttfärsbiffarna fyllda med fetaost med en sås som är to die for och ugnspotatisklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.