Lite knepigt att smaka av maten med en sån här förkylning. Här har jag lindat färsbiffar med baconskivor, stekt dem till fin färg och låtit dem puttra färdigt i gräddig tomatsås i ugnen med lite ost ovanpå
Köttfärsbiffar smaksatta med bl. a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Alltså, hur himla gott är det inte med hemmagjorda köttbullar. Här gjorde också en gräddsås till som köttbullarna fick gotta sig i och serverade sen med kokt pasta
Stek de hastigt och krydda med lite salt och peppar. Servera med ris och sallad. Hejsvejs. Idag skiner solen och vi hoppas det vackra vädret nu håller i sig ett tag
De här biffarna jag gjorde idag var bara så smarrigaoch goda med sin sås. KRYDDIGA KÖTTFÄRSBIFFAR I EXOTISK SÅS lchf4 port600 g blandfärs1 ägg1 dl vispgrädde2 msk pofiber1/2 tsk salt1 msk sweet chilisås1 msk kinesisk soja1/2 msk kalvfond1. EXOTISK SÅS2,5 dl cocos creme (Blue Dragon)2,5 dl gräddesaften från 1 lime1 tsk mango chutney1 tsk sambal oeleklite himalayasalt1. Häll såsen över de brynta biffarna i stekpannan och låt småputtra tills biffarna är klara, ca 10 minuterServera med valfria tillbehör och njut
Krydda med salt och peppar. Stek dem på medelhög värme och krydda dem ev lite till. Lägg de färdiga biffarna i en form och täck med folie så att de håller värmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.