Saken är den att det finns många olika sätt att tillaga fishandchips på, detta är en av mina favoriter och hade jag varit i England hade jag dränkt mina pommes med vinäger
Vill man äta en riktigt god fishandchips får man allt göra den själv, man blir så besviken när man beställer in och får något panerat och stekt, som känns att det är halvfabrikat dessutom
600 g vit fast fisk, skuren i 12 jämnstora bitar (t ex torsk, kolja eller gös) 4 bakpotatisar, skalade. 1Frityrsmet1 tsk bakpulver 1 msk majsstärkelse 2 dl vetemjöl 2 limefrukter, saften 1 dl öl 2 dillkvistar salt peppar 3 dl olja, till friteringtidningspapper, till serveringen
Jag har aldrig haft någon förut och ingen i familjen heller, så jag har liksom ingen koll på hur man gör, mer än att jag sett hur de friterad pommes när man köper hamburgare
Lägg potatisklyftorna i långpanna och blanda dem med olja och oregano. Skala och klyfta potatisen. Vänd först fisken i äggblandningen sedan i ströbrödet
600 g vit fast fisk, skuren i 12 jämnstora bitar (t ex torsk, kolja eller gös) 4 bakpotatisar, skalade. Frityrsmet1 tsk bakpulver 1 msk majsstärkelse 2 dl vetemjöl 2 limefrukter, saften 1 dl öl 2 dillkvistar salt peppar 3 dl olja, till friteringtidningspapper, till serveringen
Dags att plocka fram fritösen och uppgradera en favorit, fishandchips. Jag har skrivit det förut och skriver det igen (med risk för attuppfattas som tjatig), jag har väldigt stor respekt för het olja
Blanda ihop de torra ingredienserna till frityrsmeten, vispa ner vattnet. Tänk bara på attmateninte kan vänta, utan den ska ätas direkt när den är klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.