Frökexmed Kardemumma. Jag hade med Fiberhusk och Pofiber hemifrån, så nu blev det en vidareutveckling av mitt glutenfria Fröknäcke som jag gjorde i somras
Spröda frökex från Huså Bröd med röra på gravad regnbåge från Börtnans Fjällvattenfisk. Frökexoch fröknäcke har blivit väldigt populära, inte bara i LCHF/Paleokretsar
Jag bakade brödet med hel dinkel, solrosfrön och linfrön. Det är ett bröd med mycket hela korn i, ganska lite vanligt mjöl, och av någon anledning har jag inte bakat så mycket bröd av den typen
Detta brödet var verkligen gott och jag fick med mig receptet hem. När jag och barnen besökte en vän för några veckor sen så bjöd hon på hemlagad fikabröd, fruktsmoothie och nybakat morotsbröd
Knäckebröd med frön ochflingsalt. Konstaterade i alla fall att det var alldeles för längesen jag uppdaterade bloggen och passar med det här inlägget på att bidra till månandens sötsak där temat är ”Morgon”
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant meddinkeloch linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Glutenfritt långpannebröd med oilvolja, timjan ochflingsalt. Idag ska jag dela med mig av ett recept på ett gott, lättbakat och användbart och glutenfritt bröd som jag bakade i en mindre långpanna/ugnsform i helgen
Bästa långpannebrödet med olivolja, timjan ochflingsalt. Ett perfekt bjudbröd till soppa eller buffebordet eller bara att äta som det är med lite smör och en bit ost
Några medflingsalt på och några med hjärtanströssel, riktigt goda vilket som. I morse var det först glögg och pepparkaka i personalrummet och senare lussefirande i matsalen, då med skönsång från eleverna
Dinkelpannkakormed bovetemjöl & Chiafrön. Servera med ex naturell kvarg och färska bär. Det blir till att gnugga de små geniknölarna vid varje mål för att få till ett nyttigare alternativ än det gamla invanda, sen att få barnen med på noterna
1Garnering100 g hasselnötter, rostade och skalade [ca 0,75 dl] 200 g mjölkchoklad flingsalt. Kakdeg200 g smör, rumstempererat 140 g strösocker [1,5] 10 g vaniljsocker [1 msk] 10 g citronsaft [0,5 citron] 300 g vetemjöl [5 dl] 5 g bikarbonat [0,5 tsk]
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.