Jag bakade pizza med vetesurdeg för första gången i mitt liv och den färdiggräddade pizzan blev så medioker att jag inte ser någon som helst poäng med att beskriva hur jag gick tillväga
Inspirerad av Jamie som gjorde en variant på den typiska brittiska mince pie, En dessert med den söta fyllning av så kallad mincemeat och som till jul passar med blandningen av torkad frukt som t ex sultanrussin, aprikoser, plommon samt nötter, kryddor, apelsin och whisky
Den här rätten kom jag på förra veckan när jag funderade på vad jag skulle fylla köttfärslimpan med. Katrinplommon, bacon är ju vanliga fyllningar, så fick jag en idé, jag fyller den med min favoritpizza
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt, eventuellt med lite mera mjöl. Pensla brödet med lite kallt vatten och strö över mjöl
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt, eventuellt med lite mera mjöl. Pensla brödet med lite kallt vatten och strö över mjöl
Tre enkla pizzafyllningar. Det som är så bra med pizza är ju att det går att ha på i stort sätt vilken fyllning som helst, så att alla i familjen kan få den smak de vill ha
Fördela purjolöken i filodegsformarna. Pensla filodegsarken med smält smör och lägg ihop dem. Skölj och skiva purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör
Vill du göra pizzafyllning så byter du ut peston mot tomatsås och kryddar med pizzakrydda. Så enkla att göra, så enkla att ta med på utflykt och så väldans uppskattade på såväl barnkalas som vuxenkalas
Vad gör man då suget sätter in eller övriga medlemmar i familjen smaskar i sig pizza. Heinz har kommit med en nyhet igen, ketchup gjord på höstens första skörd, ketchup som är lite mildare och rödare i färgen
Lös upp jästen med vattnet. Pizzafyllning. Servera gärna med tzatziki. Täck med bakduk och jäs i 45 min. Bre på tomatsås och fyll sen på med allt gott och grädda i 225 grader 15-20 min eller tills pizzan fått fin färg
Vill du göra pizzafyllning så byter du ut peston mot tomatsås och kryddar med pizzakrydda. Du plattar ut degen till en rektangel, fyller med vad du tycker om (i detta fall har jag använt pesto och riven ost), rullar ihop till en rulle och skär i skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.