Färssmeten går lika bra att använda till köttbullar, köttfärslimpa eller järpar. Från början hade jag inte tänkt göra någon sås men eftersom jag visste att antalet färsbiffarinte skulle matcha mängden potatis och lök - det skulle blifärsbiffar över - så passade jag på att vispa ur pannan medlite mellangrädde, soja och vitpeppar att spara matlådsbiffarnai
Här kommer ett recept som jag fått av kokerskan på Bulleribock, kidsens förskola. Lägg sedan ut köttfärsen på ett bakplåtspapper och tryck ut det jämt över hela bakplåtspappret
Gårdagens önskade Fars dag-middag blev Nickes stora favorit. En smakrik, fast köttfärslimpamed långstekt, karamelliserad lök och en galet god pepparsås som jag kokade ihopmed en gnutta starkvinsglögg
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper (enklast är det om du först knycklar samman pappret till en boll och vecklar ut den - då blir pappret medgörligt
Smörj en rymlig långpanna eller ugnsform medolivolja, lägg i färsen och forma den till en limpa. Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.