Fillimpa
johanna jordgubbe
johanna jordgubbe
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3,5 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 2 dl grovt rågmjöl 1 tsk salt 1 dl linfrön 0,5 dl 4-korns kross 1 dl blandade nötter (jag brukar ha hasselnötter & valnötter) 5 dl filmjölk 0,75 tsk bikarbonat 1 dl mörk sirap Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop mjölsorterna med salt, linfrön och nötter i en bunke. Jag brukar grovhacka nötterna lite. Blanda ihop filmjölk med bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet. Smörj en 1,5-liters brödformar väl eller använd bakplåtspapper i formen. Fyll den med smeten och strö över lite mjöl och sesamfrön. Grädda brödet i formen i nedre delen av ugnen, ca 1,5 timme Täck med folie om de blir för mörka. Pröva med sticka så att de känns torra. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar Eller för som jag, låt den vila en timme och ta dig sen en skiva eller två till kvälls fika :) Sen låter jag den ligga i handduk över natten!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.