Färska fikonmed gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
BAKADE FIKONMED GETOST, HACKADE NÖTTER OCH HONUNG. Dela färska fikonoch lägg i en ugnssäker form. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Får du inte tag på färska fikon kan du ersätta med päron istället. Vispa sedan äggulorna med elvispen tills att färgen är ljust gul och konsistensen är tjock och krämig
Blanda under tiden mascarponeosten med vaniljsocker och toppa ovanpå fikonen när de är klara. Skär ett kryss i toppen på fikonenoch tryck i botten i så att de öppnar sig
Skär bort skaften på fikonenoch dela dem. Kör till en slät massa och forma sedan toppar av smeten. Mixa fikonen, smör, mandelmassa, likör och ströbröd i en matberedare
Blanda allt med kvarg/sour supreme, honung och kanel. Finhacka fikonoch nötter. se och kände direkt att jag måste prova och de passade perfekt på adventsfikat
Lägg övriga ingredienser på fatet och dekorera sist medfikonen. SÖDERHAVSSALLAD MEDFIKON. Istället för strösocker i marinaden använder jag honung och min personliga touch blev de färska fikonen som harmoniera utmärkt till resten av smakerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.