Häll sojabönorna i ett durkslag och skölj dem med kallt vatten för att snabbtina dem. Grovhacka paranötterna och toppa salladen med dem och pistaschnötterna
Ett härligt tillbehör som passar till de flesta rätter med kyckling, kött eller fisk. Gillar man inte riktigt fårost kan man självklart byta det till fetaost på komjölk
Smaksätt risotton med soya och sötsur sås. Risotto. Hacka lök och skär broccolin i lagom stora bitar. Stek löken i olja ett par minuter och lägg till broccoli, quornbitar och grilloil
Skala och finhacka lök, vitlök och fänkål, svetta den tillsammans med cayennepepparn i lämplig kastrull, när löken mjuknat häll över musslorna tillsammans med vinet
Det har varit sjukt mycket jobb med alla utbildningar jag har haft den senaste månaden, och jag håller också för fullt på att planerar för vad som förhoppningsvis ska bli nästa steg i Jävligt Gotts utveckling, som bland annat inneburit två stora ansökningar till Vinnova här under augusti och september
Sist tog jag vitlökskrutongerna som jag delat i tärningar och smör- och olivoljestekt tillsammans med pressad vitlök och hackad persilja och fördelade runt om på fatet
Salta och avsluta med några ordentliga tag med pepparkvarnen. Vattenmelon- och fetasalladmed mynta och lime Ingredienser 1 röd lök saften av 2-4 lime 1 kruka mynta grovt hackad 250 g fetaost 1,5 kg mogen vattenmelon 100 g svarta oliver 4 msk god olivolja nymalen svartpeppar Gör så här Skala och halvera rödlöken
Grekisk sallad med marinerad tofu, vegansk tsatsiki och vitlökskrutonger. Det är i ju i stort sett en hel rätt i en enda panna, fullproppad med godsaker
Till grytan serverade jag brysselkål, tomat- och fetasallad samt rostad potatis och kålrot. Jag har julpyntat lite denna veckan och känner mig ganska nöjd med tomtar, ljus och mys
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.