Till den här otroligt läskande och goda drinken smakar det gott med drinkpinnar av tvinnad smördeg som strösslats med sesamfrön och chili explosion-krydda
Melon & fetaostsalladca 500g vattenmelon, skuren i tärningar ca 2x2 cm2 pkt fetaost, smulad1 salladlöknågra blad myntalite olivoljasalt, svartpepparHacka lök och örter, blanda allt, smaka av med salt och peppar, eventuellt kan det behövas en lite skvätt citron
Bestämmer mig för en vattenmelon gazpachomed serranoskinka och bruscetta att börja med. Stickyribs (som jag förkokar) med coleslaw och Texas Longhorns Nachochips i mitten
Hacka lök, vitlök, gurka, paprikor och kryddor grovt och lägg ner i kastrullen med fonden. Temat var “sommarmat” och deltagarna i swapen fick i uppdrag att välja ut sitt favorit-sommarmats-recpet och göra X antal snygga receptkort av det
Det är den ultimata sommarrätten ochdärmed även mitt bidrag till matfeed. Jo, det kan jag svara på, man längtar efter något som är iskallt, nyttigt och syrligt fräscht
) Skär melonen i vackra klyftor och bitar som du ser på bilden och lägg på skivor av italiensk lufttorkad prosciutto eller spansk jamón serrano eller tysk Katenschinken som är en kallrökt god skinka
Soppa på sommaren är kanske inte det första som slår en när man botaniserar i diskarna på matbutiken men en iskall Gazpachomed lite bett i är faktiskt riktigt gott, mättande och läskande på en och samma gång
* Skiva melonen och häll över i en mixer tillsammans med jordgubbarna. * Servera med is. Du får i dig ca 42% av RDI för frukt och grönt (RDI=500gram) 1 portion ca
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.