(för att spritsa kakor och tårtor med) Blanda mjölk och marsanpulver till vaniljkräm. (använda glasskräm som fyllning i tex tårtor) Vispa ihop mjölk och marsanpulver till vaniljkräm, ställ in i kylskåpet några minuter för att stelna
Låt kallna och blanda den med vaniljkrämen. Mixa jordgubbarna släta med stavmixer eller i matberedare. Garnera tårtan med de färska bären strax före servering
½ vaniljstång som du låter koka medrabarberkompottenoch sedan skrapar ur fröna ur eller en knivsudd korn ur burk med vaniljfrön – finns numera att köpa i de flesta affärer, glädjande nog
Tänk på att bara precis låta ingredienserna gå ihop och fördelas jämnt. Ett bra knep är att "slå" bunken lite lätt i bänkskivan så fördelas moussen jämt och fint
Vaniljpannacotta, jordgubbarochrabarberkompottmed rosenvattenDen här desserten kom till en dag då jag hade tänkt göra ett nytt försök på min födelsedagstårta, men det visade sig att jag inte hade tid att göra den
Varva rabarberochjordgubbar på botten i en form med löstagbar botten. Nu har jag även överlåtit min rabarberplanta till snäckorna sedan midsommar för att jag ska få lika mycket nästa år med (+ att det är mer oxalsyra i dem nu, vilket iofs oskadliggörs när man har mjölkprodukter till)
Blanda med övriga ingredienser och bre ut över sockrade rabarberochjordgubbar. RabarberpajFör att väga upp rabarberbernas syra gjorde jag en söt och knäckig deg som jag lade över rabarbernaochjordgubbarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.