För att dryga ut dem började folk göra hål i semlorna och smyga inolika godsaker, vilket med tiden utvecklades till den vispgrädde och mandelmassa som vi äter iSverige nu
förfärligt gott. Det rätta sättet att äta en semla. I ”Prinsessornas nya kokbok” av Jenny Åkerström finns ett recept på semlor, och där ska de fyllas med mandelmassa, men personligen tycker jag om sylt imina semlor
Ja, nu är det i alla fall rätt tid att äta semlor. Fördelen med att göra egna är ju att de blir så färska som de bara kan vara och att man lätt kan äta mer än en
De må inte vara den vackraste bilden, men de må vara en riktigt god semla. Åh jag har alltid drömt om att göra egna och nu äntligen gjorde vi slag i saken
Hur man sedan vill äta sinsemla är ju väldigtindividuellt, jag brukar gröpa ur så mycket av bullen som möjligt och blanda inkråmet med mandelmassa och lite grädde eller mjölk och ibland har jag i hackad mandel för att få en annan konsistens
var pinUrl = '. var placeHolder = document. Blanda det mesta av mjölet, socker, smör ibitar, smulad jäst, kardemumma och lägg i en bunke eller assistent
Smält fett häll i mjölk och kesella. Kan skära sig men det har ingen betydelse. Häll över i en bunke. Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägget och mjöl litei sänder
LivsstilGlutenfria semlor med kokosgrädde Av. Hanna GöranssonPublicerat. florsocker att pudra på dom färdiga semlorna, helt valfrittValfri grädde att toppa med, t
Lös upp jästen i det kalla vattnet och tillsätt därefter salt, havrekli och havregryn. Blanda sist ner vetemjöl och arbeta degen väl, eller tills den släpper degbunkens kanter
Fyll varje semla med fyllningen. Idag har jag fixat ett gäng med goda semlor tilleftermiddagsfikat. Själva semlebullarna gjorde jag tidigarei veckan, när de nybakade bullarna svalnat så packade jag in dem i påsar och lade dem i frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.