Börja med att marinera köttet med alla ingredienser ovan efter smak. Korianderkrydda. Igår lagade jag en smakrik variant utav fasolia, denna innehåller också kött
Dagens korianderfest resulterade marinerad tempeh (vitlök, curry, salt, olja, agave, lime), krispigt limespetsad mixsallad medkoriander, färska mumsiga jordgubbar, en näve naturella cashewnötter, ugnsgrillad flingsaltad sparris, en mix av krispig zucchinipasta tillsammans med mjuk smakrik bönpasta och en krämigt syrlig sås på kokosmjölk och barabär blåbär
Fasolia är en vanlig maträtt i många länder och kan tillagas på många olika sätt. I Marocko kallas den här rätten Loubia vilket i Irak är en annan typ av bönor, haricoverts
finhackad koriander. 1 burk kikärtor2-4 msk Tahini (rinnande sort)saltNymalen svartpepparsaft från minst en citron1- 6 tsk malen spiskummin1 stor knippe finhackad koriander1 pressad vitlöks klyfta1-3 msk olivoljaGör så här
Skölj den i varmt vatten, skrubba med rotfruktsborsten. Hacka koriander och blanda i. På så vis blir den lite "förarbetad" och släpper ifrån sig mer saft om man pressar den med fingrarna
Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt, peppar, ev mer sambal oelek och fond. Servera de färdiga spetten tillsammans med couscoussallad och vitlöksås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.