Men också en riktigt god middag med persiljestuvade morötter, stekt falukorv och kokt potatis. Började dagen med att trampa i väg ca tre mil på cykeln i ett riktigt härligt sommarväder
Istället för honung är brödet sötat med en riven morot. Forma varje del till en rund bulle, kavla ut varje bulle till en rund kaka ca 1,5 cm tjock med slät kavel. Avsluta med kruskavel och lägg brödkakorna på plåt, nagga dem och låt dem jäsa under bakduk ca 45 minuter
Tillsätt osten i såsen och smaka av med salt och peppar. Stek falukorven gyllene i smör. Lägg ut korven i ugnsfast form, stryk ett tunt lager senap på varje skiva, toppa med äpple och lök och häll till sist över ostsåsen
Första gången jag tillagar falukorv i ugn tillsammans med grädde vilket är en gåta nu när det känns ganska självklart (säkert hopplöst "efter" men ändå)
Servera med kokt potatis eller potatismos och gröna ärter. 500 g falukorv. 1500 g falukorv 1 st purjolök liten 200 g cocktailtomater 1 dl hackad dill 3 dl vispgrädde 0. 5 dl pepparrot färskriven Servera med. 225°Skiva falukorven och lägg skivorna omlott i en ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.