Då det inte riktigt är säsong på kalv så gör jag den påfläskfilé (och ta inte någon billig variant, utan ta ett dyrare alternativ typ svenskt, så mycket godare, när man ändå lagar en god rätt)
Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilé med gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn
Forma färsen till två "fläskfiléer". Sätt på ugnen på 200º. Blanda blandfärsen med aromatkryddan. Frys in i tre timmar eller blanda och frys in när du t ex köpt färsen, tag upp tre timmar innan du skall tillaga maten
När potatisen blivit mjuk i ugnen tar man ut den och lägger påfläskfilén. Häll på grädden. Ta ur filén ur stekpanna och häll på crème fraîche och färskosten
Skär ett djupt snitt på längden efter hela filén och vik upp den. Krydda filén och lägg på röran. Lägg på ett ugnssäkert fat eller form i ugnen på 200 grader. 1 fläskfilépå 600 g
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.