Hade vare sig lust eller tid att springa ner till matbutiken, så goda råd blev dyra. Ett tips är att fodra formen med bakplåtspapper runt kanten (se bild ovan) och på så sätt ge smeten bra med utrymme att "resa sig"
Ja jösses så god om jag nu får vara så fräck och klappa mig själv på axeln. Verkligen en av det bästa jag bakat och visst är den något syrlig men det kan mansjälv styra genom att tillföra mer eller mindre sötning
Hoppas att kidsen kan tänka sig att käka bruna bönor när de växer upp de också. Tillsätt salt. Jojomen, ordentlig husmanskost (inte helt otippat kan jag meddela)
Koka upp grädden tillsammans med kryddblandingen. Visst önskar man ibland att man kunde trolla. La till en ingrediens här, en annan där, och vips så står soppan - eller i det här fallet pastapannan - där
Dessutom eloge till att buffén hela tiden fylldes på, rent och fräscht. Okej, nu skall man inte klaga när man står framför ett dignande buffébord, dessutom åkandes med jobbet
Mättande, gott och uppskattat av Mannen också även om det inte funkade så bra till matlåda. Pannkakorna vill man äta så fort som möjligt så det är bra om det andra är klart i förväg
Tillsätt finhackad lök och pressad vitlök samt sambal oelek. Stek tills löken är färdig. Tillsätt tärnade potatisar, sköljda bönor, linser, buljongtärning, tomater, vatten och tomatpuré
(D’Elidas sås och chilipulver får du justera själv och smaka av hur mycket du vill ha. Den får gärna stå i kylskåpet över natten så smakerna framträder ordentligt
Extra roligt blir det om man passar på att baka sitt fika självtill den här dagen. Jag förstår att det kan vara avskräckande när man snabbt och enkelt kan få tag på en uppsättning köpebullar
Huset däremot har fått sig en rejäl uppfräschning på utsidan, vi har skurat, högtryckstvättat, målat och fått i ordning på altanen med sommarmöbler och fix
Lite synd, för det var både snyggt och gott om jag får säga det själv. så kan man ändå äta lite till. Ta upp rulladerna ur stekpannan och fyll på med vatten så du får ca 5 dl buljong. Lägg tillbaka rulladerna och koka ca 5 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.