Det pratas ganska mycket i media nu om att vi svenskar äter väldigt mycket kött, men samtidigt så börjar en trend växa att laga mer vegetarisk mat i våra hushåll
Du kan få din frukt och dina grönsaker att hålla längre. Hur många gånger har man inte hittat rutten frukt eller ledsen sallad längst ner i lådan i kylskåpet
Det finns många sätt att bjuda in mer raw food i ditt/dina barns kost. Vår dotter Saga har vuxit upp med stor del raw food i sin kost men nu när hon snart är sju så berättar hennes kropp ganska tydligt vad hon behöver och vill ha, och jag uppmuntrar henne att lyssna på sin kropps visdom
Jo det är faktiskt sant. Med nyttiga pommes så bidrar du faktiskt till att minska rynkor när det inte finns några transfetter som de pommes vi äter på snabbmatsrestauranger eller köper hem frysta där dolt socker oftast gömmer sig på innehållsförteckningen i form av tjusiga namn
Idag är det Internationella Kvinnodagen och det kan ju firas (eller inte) på många olika sätt. Själv hade jag ingen större plan utan hade tänkt baka något till bloggen
Härom veckan köpte jag en hel karré som jag ugnsstekte till perfection. Jag kokade ihop en marinad/glaze med soja, honung, ingefära, vitlök och rökt paprika
400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Sätt ugnen på 225 grader Rengör fläskfiléen och skiva den. Bryn fläskfiléen i stekpannan och peppra med svartpeppar Lägg fläskfiléen i en ugnssäkerform Stek champinjonerna och lägg dessa över fläskfiléen Blanda de båda créme fraicherna tillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.