Perfekt att ha i frysen och plocka fram en bit till kaffet. Tillsätt övriga ingredienser (utom jordnötterna) och mixa tills det blir en slät kletig deg
Raw Brunch med raw ricottaost, pesto ochraw macadamiaost. De är snabba att göra och håller i veckor. Vill egentligen bara visa hur enkelt man kan göra en mättande rawfood vegan sallad, eller som jag kallar denna ”Raw Brunch”, utan att egentligen lägga någon tid alls om man bara har lite grunder i kylen
Receptet kommer ursprungligen från boken Pigg och glad av RawFood, men som vanligt har jag modifierat receptet efter vad jag hade hemma i skafferiet och efter min egen smak
Så vill du njuta av något där du slipper stopptecken ochfår varningssirener att ljuda. Kanske jag också kan få till några bra bilder när jag smyger omkring i kulisserna
För fler recept på ”raw” julgodis titta gärna in på Karin Rahms Blogg, Green Earths Blogg (där jag för övrigt köper nästan alla mina ingredienser) och såklart på Food Pharmacy’s Blogg
Cocosas kokossocker, som faktiskt innehåller mineraler och har ett lågt GI, går utmärkt att ersätta det vita sockret men bonusen är också att du får en mjuk karamellsmak
Aneldningen till att jag gillar denna är för att de har sockerfria alternativ på deras drycker. Huvudrätten var raw pasta, som jag tyckte smakade lite för lite (skulle vilja ha mer salt)
Just denna smoothie var mitt tips till Lisa Lemke, när hon frågade vad hon skulle göra idag måndag, efter fyra ruggigt intensiva dagar på Kockteatern, för att återställa balansen i kroppen ochfåmer energi
Nästa gång tar jag nog ännu mer vaniljpulver för den smaken är lite tunn för en vaniljälskare. Fördelen med kakan är att den är helt fri från vitt socker, ägg och vetemjöl
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Jag önskar de hade haft chaite, och att man själv hade kunnat få låta teet dra. Jag har jättesvårt för te som fått dragit länge, då det ger en besk smak (jag hatar beska smaker, förutom i mörk choklad)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.