Färskavårrullar kanske inte är den mat man först och främst tänker på när man pratar om vintermat. Vi dippade den här gången vårrullarna i Sweet chilisås, men vid tidigare tillfällen har jag även gjort en god dippsås
4 Vårrullar 4 port ris, gärna jasminris 280 g böngroddar 1 rödlök ca 300 g morötter 75 g sockerärtor 2 tsk vitvinsvinäger 2 1/2 msk olja salt och peppar ca 400 g kycklingfärs 2 msk japansk soja 270 g filodeg bakplåtspapper 1 msk sesamfrön Sötsur dippsås 1 lime 1 dl hoisinsås 1/2 tsk sambal oelek 1 tsk japansk soja 1 msk sesamfrön Till servering 100 g råkostsallad Lägg till i inköpslistan
Lägg upp vårrullar på ett fat och doppa i den goda dippsåsen. Vårrullar. Lägg ut rispapperet på en fuktad handduk på en skärbräda och fyll med alla godsaker
Lägg upp vårrullar på ett fat och doppa i den goda dippsåsen. Vårrullar. Lägg ut rispapperet på en fuktad handduk på en skärbräda och fyll med alla godsaker
FärskavårrullarmeddipPortioner. Fukta rispapperet lätt med fuktat papper. Fördela ingefäran över, strö över önskad mängd chili och avsluta med koriander
rispapper till vårrullar. Klipp nudlarna med en sax några gånger för att korta ner längden. Blötlägg rispapper (ett i taget) i en skål med varmt vatten tills det mjuknat
Börja med att göra dippen, för den mår bra av att stå och gotta ihop sig lite. Oftast innehåller de risnudlar, räkor och isbergssallad, bland annat, men jag improviserade lite med det jag hade till hands (och jag gillar inte räkor så mycket)
Doppa ett rispapper i en skål med varmt vatten tills det har mjuknat eller i halv minut. När jag tog lunch i Kista Gallerian, hittade jag de färska vårullar på en matställe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.