In i ugnen på ca 200 grader tills klart. 1 kycklingfilé20 g basilika philadelphia1 soltorkad tomat, strimlad1 skiva parmaskinka 1 kycklingfilé. 20 g basilika philadelphia
120 g smör, rumsvarmt. 2 ägg, lätt uppvispade. 25 g kakao. 2-3 droppar vaniljessens. Grädda muffinsen i 180 grader varm ugn i 15-20 minuter eller tills de har höjt sig och känns fasta. 120 g smör, rumsvarmt. 2 ägg, lätt uppvispade. 25 g kakao. 2-3 droppar vaniljessens
2 dl vetemjöl. 2 msk farinsocker. 2 msk strösocker. 2½ tsk vaniljsocker. 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 msk maizena + lite vatten att röra ut den i. Tryck ut i en springform med diameter på 24 cm. Tillaga pajbotten i ca 20-25 minuter. Ta 2/3 av jordgubbarna och skär i halvor. 2 dl vetemjöl. 2 msk farinsocker. 2 msk strösocker. 2½ tsk vaniljsocker. 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 msk maizena + lite vatten att röra ut den i
2,6 dl socker2,4 dl vetemjöl200 g mörk choklad2,5 tsk bakpulverNypa salt1 ägg1 tsk vaniljsocker1,25 dl mjölk0,6 dl naturell oljaFyllning & garnityr. jag använde sådana som var inlagda i en något geléliknande blandning500 g grädde0,5 tsk vaniljsocker2 tsk socker100 g mörk chokladAtt göra. Sätt ugnen på 200 grader C. 2,6 dl socker. 2,4 dl vetemjöl. 200 g mörk choklad. 2,5 tsk bakpulver
Snurrkakor ca 40 stycken 7,5 dl mjöl1,5 tsk bakpulver2,5 dl socker250 g smör1 ägg1 krm vaniljpulverKaramellfärg Vispa samman smör och ägg. Grädda kakorna på 175 grader i ca 12-15 minuter. 2,5 dl socker. 250 g smör
Vad sägs om en härligt god och färgglad mjuk kaka till påsk. Relaterade Färgglad kladdkaka. 2 dl vetemjöl. 21/2 dl florsocker. Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm med avtagbara kanter och häll upp smeten i den smorda formen. Ställ in i mitten på ugnen och grädda kakan i 20–25 minuter. 2 dl vetemjöl. 1 äggula 21/2 dl florsocker
En färgglad bönsallad kan man ju inte bli ledsen av. 200 g kokta bönor av vardera sort / 0,5 finhackad rödlök / 1 finhackad vitlök / 0,5 finhackad chili / 8 st finhackade körsbärstomater (bara själva köttet utan kärnor). Smaklig spis 200 g kokta bönor av vardera sort / 0,5 finhackad rödlök / 1 finhackad vitlök / 0,5 finhackad chili / 8 st finhackade körsbärstomater (bara själva köttet utan kärnor)
Låt degen vila 1,5-2 timmar. Värm ugnen till 250° med bakplåt i så den blir het. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep. 200 g surdeg*. och max 32°. 15 g (2 tsk) mörk brödsirap (jäser bort)
2 purjolökar hela. 2-3 paprikor (gula. Finstrimla vitkål, morötter och purjo och hacka paprikan i mindre bitar och lägg i en stor bunke med lock och rör om
225g rumsvarmt smör 2,5 dl farinsocker 2 dl socker (jag använde ekologiskt rörsocker) 2 ägg 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 6 dl vetemjöl 300g choco M&M's - Sätt på ugnen, 175 grader - Rör smör, socker o ägg pösigt - Blanda samman resterande torra ingredienser och sila gärna ner dom i äggröran för att minska risken för klumpar. - Rör ner choco M&M'sen - Klicka ut smeten på bakplåtspapper med stora mellanrum - Grädda i ca 15 minuter i mitten, ta ut dom även om dom inte ser färdiga ut, då blir dom kletiga och härligt sega när dom stelnar. Kram Karin a2a_linkname="Bagerskan". a2a_linkurl="". 225g rumsvarmt smör. 2,5 dl farinsocker. 2 dl socker. 2 ägg
2 stycken gelatinblad. 2 stycken gelatinblad. Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
Och så är den såååå färgglad. 1-2 sötpotatisar. ca 2 dl kokta gröna linser (jag blötlägger alltid linser i ca 12 timmar, sedan kokar jag upp de, byter vattnet och kokar på nytt, ca 25-30 minuter). ca 2 dl hackad salladsblandning (jag brukat köpa i påsen antingen på Willys eller ICA). ca 2 msk blandning av solrosfrön pumpafrön (jag blötlägger alltid frön i ca 12 timmar). Ugnsbaka i 200 grader, ca 20-30 minuter eller tills den blir mjuk. 2. 1-2 sötpotatisar ca 2 dl kokta gröna linser (jag blötlägger alltid linser i ca 12 timmar, sedan kokar jag upp de, byter vattnet och kokar på nytt, ca 25-30 minuter). ca 2 dl hackad salladsblandning (jag brukat köpa i påsen antingen på Willys eller ICA). ca 2 msk blandning av solrosfrön pumpafrön (jag blötlägger alltid frön i ca 12 timmar)
2. 2 st paprikor. 2 dl vispgrädde. 1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Skölj och skär paprikan i små bitar, koka upp grädde, buljong och ev sambal badjak om ni vill ha lite hetta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.