Tobias hade spanat ut ett recept på fänkålssill som jag tyckte lät supergott. Det blev som vanligt mycket snack om julmat och sillsorter på jobb innan de lediga dagarna tog över
Fänkålssill med rödlök. Bättre sent än aldrig. Nog för att påsken är över för denna gång men man kan ju redan nu börja fundera på vilka sillar man vill ha till midsommar eller så och då är detta ett helt fantastiskt bra inlägg
En utav sillarna på årets julbord. Tycker att den var helt okej. 1 dl ättika2 dl socker3 dl vatten3 st stjärnanis3 st lagerblad8 st svartpepparkorn4 st vitpepparkorn1 burk burk inläggningssill, 4 filéer0,5 st liten fänkål, strimlad1 st gul lök, strimlad1 st morot, skuren i tunna slantarKoka upp ättika, socker, vatten, stjärnanis, lagerblad och pepparkorn
2 förpackningar 5 minuterssill 0,5 msk fänkålsfrön 1 liten fänkål 1 dl olivolja ½ dl pressad citronsaft 2 msk vitvinsvinäger 1 salladslök, strimlad ½ citron i tunna skivor Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna tills de börjar dofta
Några av dessa är rådjursstek med plommonsky, Karl-Johansvampsoppa, anis- och fänkålssill, rödbetsglass, saffransmaräng, glöggpannacotta och kanderade popcorn
Rensa och filéa sillen. Blanda ättikslagen och lägg sillen i lagen i 1 dygn. Lägg äggulor, senap, fänkål, gräslök, vitlök och persilja i matberedare och blanda alla ingredienserna väl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.