För att göra cheesecakens botten. Blanda kexsmulorna med det smälta smöret och tryck in blandningen i botten av en 20 centimeters kakform med löstagbar botten
Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor. Banka ut dem till platta biffar. Krydda med salt och peppar. Stek köttet i lite matfett tills det har fått fin färg
Ceviche kommer ursprungligen från Peru och kan modifieras allt efter smak, vanliga ingredienser är färsk koriander och mango ihop med chilin och citron/lime
Ceviche kommer från latinamerika och smakar underbart gott, här med en touch av Bohuslän. Ceviche kommer från latinamerika och smakar underbart gott, här med en touch av Bohuslän
Ugn 175º. Klipp baconen i mindre bitar och knaperstek den. Låt sedan rinna av på hushållspapper. Skär ytterfilén i ca 1 cm breda skivor och stek dem i matfettet, ett par minuter på varje sida (det ska inte bli färdigstekt
Här har jag bytt ut bananen mot ananas och mango och fått en exotisk variant. Exotisk Flygande Jakob. Flygande Jakob är en riktig klassiker och med färdiggrillad kyckling och färdigkokt ris i en gratäng är det en perfekt rätt på en fredag efter en tröttsam arbetsvecka
Det blev en exotisk planka. I lördags bjöd vi hem våra grannar på middag. En av dem äter inte kött så jag beslutade mig att göra en buffé med lite blandade grejer
Peruansk nationalrätt gjort på svensk aborre med asiatiska smaker, snacka om crossover. Jag har gjort många varianter på den här rätten och den här blev nog en av de godaste
Så här gör du. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar. Ta smöret från värmen, lägg i chokladen och rör tills den smält
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.